Daten als alleenstaande met kinderen

Alleenstaanden met kind(eren) zijn veel minder flexibel dan singles zonder kroost. Toch zijn er mogelijkheden zat om te daten zonder dat je agenda in de knel komt. Vaak ben je gewend om alles zelf in alle zelfstandigheid op te willen lossen, en bestaat er misschien wel een onbewuste angst weer een man toe te laten in je leven. Je bent hierin echt niet de enige, maar door thuis op de bank te gaan zitten kom je niet verder als je je hebt voorgenomen weer op pad te willen.

Uit je en vertel je verhaal

Als je hier geen problemen mee hebt is de beste manier gewoon zoveel mogelijk mensen binnen je kennissen en vriendenkring duidelijk te maken dat je (weer) op jezelf bent, met je kind(eren) maar dat je wel weer openstaat voor iets nieuws. Gewoon mond op mond reclame dus! Of laat je door je contacten eens informeren over leuke mogelijkheden en plekker waar je mannen kunt ontmoeten. Er zijn single-feesten zat te vinden.

Mond op mond en groepactiviteiten

Er zijn steeds meer groepsachtige activiteiten te vinden op het internet. Ook voor singles met kids. Zoek maar eens op trefwoorden als "single-reizen". Dit wordt steeds populairder.Andere activiteiten zijn feesten voor singles en dansavonden, meestal gepromote via internetsites. Het vereist wel enige moed om hiernaar toe te gaan, dus als de mogelijkheid daar is zoek dan een andere moeder op, via het schoolplein bijvoorbeeld, die wel eens meewil. Dating, live en online wordt allang niet meer als genant ervaren, dus wat let je?Via de school van je kind(eren) kom je vaak veel te weten over allerlei activiteiten die ontplooit worden zoals vrijwilligerswerk, wie weet kun je je daar ontplooien ondanks je waarschijnlijk drukke agenda.

Zelfvertrouwen

Waar het altijd weer om draait is zelfvertrouwen uitstralen, wees trots op jezelf, je doet het toch maar weer allemaal op jezelf. Straal dat uit. Een goede verzorging scheelt een hoop, trek eens wat anders aan, of laat je eens inspireren door een vriendin als je wat nieuws wilt kopen. Als je uitgaat naar iets wat met daten te maken heeft is men erg gespitst ope en eerste indruk, hoe oppervlakkig dat ook moge klinken. Mannen zijn vaak allereerst visueel ingesteld, of je dat nou leuk vindt of niet. Een ijzeren wet is dat je je goed voelt als je voelt dat je er goed uitziet en goed in je vel steekt en dat met een glimlach durft te tonen.

Loslaten

Hoe moeilijk het ook is, als je weer op het ontmoetingspad gaat zul je er klaar voor moeten zijn. Kun je je verleden een beetje loslaten zodat er plek is voor een nieuwe ervaring, in alle openheid, met zoveel mogelijk rust in je hoofd? Zolang je daarvan niet "los" bent blijft alles als ballast aanvoelen en wordt het lastig met iemand iets nieuws te beginnen.

Alleenstaande moeders gaan online!

Een mooi gegeven voor alleenstaande moeders/ouders is natuurlijk de nog steeds hard groeiende tak van het online-daten met de bijbehorende sites. Vanachter je beeldscherm lijk je de hele wereld in je hand te hebben, maar er zijn natuurlijk wel addertjes onder het gras. Je zult nog veel meer dan "op straat" op je intuïtie moeten vertrouwen, immers je praat/chat vooralsnog met je beeldscherm, en niet met een persoon die voor je zit, met een bijbehorend gezicht dat vanalles uitdrukt. Er zijn op het internet honderden tips te vinden hoe je je in dit oerwoud van singles (die helaas niet altijd echt single zijn) staande weet te houden.


De meeste goede professionele datingsites zoals Lexa en Relatieplanet hebben de mogelijkheid om je in ieder geval via een duidelijke inleiding te profileren. Als je een (redelijk) bedrag betaalt kun je werkelijk in contact komen met anderen. Vaak zijn datingsites gratis, maar let hierbij op dat een gratis datingsite wel beperkte functies heeft en dat betalende leden dus meer kunnen. Aan een klein beetje investeren ontkom je dus meestal niet. Je komt al snel heel veel te weten over iemand via een profiel. Als je eenmaal echt met iemand in contact wilt komen gebruik dan altijd eerst een anoniem webmail-account zoals gmail of hotmail om verder te communiceren buiten de site om, dat is gebruikelijk in het daten. Want vertrouwen moet je opbouwen via voorzichtigheid.

Gewoon doen!

Talloze alleenstaande mannen en/of vaders staan online en net als jij op zoek naar nieuwe ervaringen en contacten, het taboe op anoniem daten bestaat allang niet meer en het is erg leuk om het eens te proberen. De kans dat je iemand vindt, of gewoon iemand ontmoet voor een nieuwe vriendschap is enorm toegenomen. Het is een mooi iets van deze tijd. Je bent druk, met je kind, en misschien ook nog een baan, dus wat let je om relaxet vanachter je scherm deze wereld eens uit te checken?