Last van erectieproblemen, wat te doen?

Steeds meer volwassen mannen krijgen er te maken mee, en ondervinden er veel hinder van. Dit heeft als reden dat deze erectieproblemen van grote invloed kunnen zijn op je relatie, deze problemen kunnen zorgen voor een flinke knauw van het zelfvertrouwen bij mannen. Ook zorgt het ervoor dat het liefdesleven in de relatie drastisch terugneemt, hierdoor worden ook vrouwen niet in hun behoeften voorzien wat voor nog meer problemen in de relatie kan zorgen. Daarom wordt er in dit artikel de mogelijke oorzaken gegeven, en worden er ook een paar tips gegeven om van je erectiestoornis af te komen of te verminderen.

Mogelijke oorzaken

De mogelijke oorzaken van erectieproblemen zijn niet altijd even makkelijk om te ontdekken. Zo kan het veel mannen overkomen zonder dat ze hier iets aan kunnen doen. Zo kan een mogelijke oorzaak ouderdom zijn, door het verminderende testosterongehalte in je lichaam is het krijgen van een erectie moeilijker. Ook kan de achteruitgang van je lichaamsfuncties een rol spelen, met name de achteruitgang van bloedvaten spelen hierbij een belangrijke rol. Het testosterongehalte regelt je libido in je lichaam en dit libido zorgt er weer voor dat jij een erectie kunt krijgen. Ook kan overmatig drank en drugsgebruik een rol spelen in verminderd libido, gebleken uit onderzoek is dat overmatig gebruik hiervan de kans laat toenemen op erectieproblemen.

Mogelijke oplossingen

Bij vaststelling van een erectie is het verstandig om een dokter te raadplegen, helaas is voor veel mannen de drempel te hoog om de dokter te bezoeken vanwege schaamte of een gebrek aan zelfvertrouwen. Toch kan juist een huisarts een belangrijke rol spelen in het oplossen van deze problemen. Zo kan de dokter passende medicijnen voorschrijven die bijvoorbeeld je testosterongehalte en libido kunnen verhogen. Mocht deze drempel toch te groot zijn voor je, er is ook nog de mogelijkheid om online je erectiepillen te kopen. Het is hierbij wel heel belangrijk dat je de bijsluiter van te voren goed leest voor mogelijke bijwerking.