Speeddaten

Geen zin in advertenties of datingsites maar in directe, snelle en echte ontmoetingen? Drukbezette singles kunnen een groot aantal andere singles ontmoeten door middel van speeddaten. Het voordeel boven een datingsite is dat je meteen iemand ziet, niet alleen het uiterlijk en de kleding, maar ook gebaren, de stem, de houding. En bovendien valt er nauwelijks te sjoemelen met leeftijd, maten en gewichten, zoals bij datingsites wel kan. Speeddaten zegt meer over iemand.

Spanning van speeddaten

Het is natuurlijk wel spannend. Wat trek je aan, ben je zenuwachtig, weet je wat je moet zeggen in slechts drie minuten die je per speeddate hebt....vaak blijken mensen het ondanks de aanvankelijke zenuwen, juist heel gezellig en ontspannen te vinden. En als je je gesterkt voelt door een buurvrouw, zus of vriend aan je zijde, dan kunnen die ook altijd meedoen. Verder moet je het natuurlijk wel zelf doen.


Inschrijven speeddaten

Inschrijven kan op verschillende speeddate-sites, waarvan FlitsDate.nl, Zullenwij.nu en Speeddaten.nl de meest grote en bekende organisaties zijn. Ze ontlopen elkaar in aanpak niet zoveel. Zo kun je bij de één ook zowel gewoon speeddaten als zakelijk speeddaten en bij de ander bestaat de mogelijkheid tot daten voor hoger opgeleiden. De speeddate-avonden worden gehouden op verschillende locaties in het land. Vaak zijn het mooie plekken als het romantische Hotel New York in Rotterdam, de sfeervolle Tuinzaal van Hotel Arena of Panama in Amsterdam, Grand Café De Danzig in Den Haag en lounge-spot aan het water bij Stranders in Best. Soms ook zijn er speciale speedates, zoals in de zomer een speeddate-picknick in het Amsterdamse Vondelpark of een XL-speeddate met maar liefst driehonderd mogelijke matches...

Speeddate avonden

Op een Speeddate-avond word je ontvangen door gastvrouwen of -heren van de organisatie, krijg je een welkomstdrankje en een matchmap, waarin de namen en volgorde van je matches staan. De vrouwen, zo is de traditie, gaan aan één van de ruim dertig tafeltjes zitten. Zij blijven zitten, de heren rouleren. Omdat het enigszins vermoeiend is, van die kleine snelle gesprekjes van drie minuten, zijn er twee pauzes. Na elke ontmoeting kun je een kruisje zetten bij de man of vrouw die je nog een keer zou willen ontmoeten. Het is overigens altijd handig om van tevoren een paar belangrijke vragen te bedenken, drie minuten zijn immers zo om!


En ook handig: schrijf een korte omschrijving van elke man of vrouw die je enigszins interesseert op achter de namen in je map, want je ziet zoveel mensen in korte tijd dat je niet altijd meer weet of Pieter nou dat witte overhemd droeg en die leuke lach had, of dat het toch Jan was. Na inlevering van de map, na alle mensen gesproken te hebben, gaat de organisatie kijken wie er matcht. Met ander woorden: als deze Pieter ook jou graag nog een keer ziet, vind je de volgende werkdag al een matchmail van de organisatie met telefoonnummers/mailadressen van je matches.

Slagingskans speeddaten

Op enkele speeddate-sites wordt geclaimd dat er zeker negentig procent slagingskans is. Daarmee wordt niet bedoeld dat er zoveel relaties uitrollen, maar wel dat er vaak een klik is, al is het maar met een leuk iemand die je hebt gesproken, en die je nog een keer - en dan langer- wilt zien. Dat kan overigens ook al tijdens de speeddate-avond: je kunt vaak met je leuke dates nog blijven napraten in de naastgelegen zalen/caf�.


Kosten speeddaten

Inschrijven kan in de categorieën 20-35 jaar, 30-45 en 40-55 jaar bij Speedaten.nl of als 20er, 30er, 40er en 50er bij FlitsDate.nl. Je dient wel minimaal een mbo/hbo-opleiding te hebben.


Vaak kost een avond rond de dertig euro en je kunt in veel verschillende plaatsen terecht: Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Best, Hilversum, Utrecht, Arnhem en Groningen, Breda, Den Bosch, Nijmegen.

Eyeflirt daten

Om te voorkomen dat er pijnlijke stiltes vallen of dat je onhandige gesprekken voert, is er sinds kort het uit Amerika overgewaaide Eyeflirt-speeddaten.nl. Niet praten, alleen een minuut per date kijken en je intuïtie laten spreken.