Vrouw zoekt man

Veilig online daten voor vrouwen

Veiligheid bij het online-daten - liever gezegd de uiteindelijk praktische uitvoering daarvan - staat voor alles, maar daten blijkt uit allerlei verhalen en onderzoeken niet onveiliger te zijn dan een "ouderwetse" toevallige date bij de AH. Op veel sites word je huiverig gemaakt maar dat is eigenlijk niet zo nodig, zeker niet als je een aantal goede tips vooraf in acht neemt. En natuurlijk je intuïtie, die heb je niet voor niets als vrouw.

Waar spreek je af en hoe kom je er?

Lijkt logisch om zelf voor je vervoer te zorgen maar toch zijn nog steeds vrouwen die zich thuis laten afhalen, of van hun werk. Dat is misschien een tikkeltje te optimistisch de eerste keer. Regel persé zelf je vervoer naar je liefst neutrale ontmoetingsplek, en check alvast goed je terugreis (OV via internet bijvoorbeeld) zodat je van niemand afhankelijk bent. Als je je een beetje onzeker voelt geef dan aan iemand door waar je bent. Sommigen geven zelfs het telefoonnummer van je date door aan een vriend of vriendin. Waarom ook niet?

Bellen en gebeld worden en je intuïtie

Ben je een ervaren dater? Waarom neem je niet een aparte SIM-kaart voor je afspraken? Kost niet veel meer. Voor 6 euro per maand doe je al mee. Je neemt tenslotte toch ook een anoniem webmail-adres waar je date-en-chatcommunicate mee onderhoudt? Want je bent heel snel gegoogeld, bijvoorbeeld via een Hyves profiel. En bel altijd eerst even met je date voordat je elkaar werkelijk ontmoet, en gebruik je intuïtie. Voelt de stem niet goed? Klinkt hij beetje verward? Een beetje zenuwen kan geen kwaad maar rare kronkels en gedachten kunnen je aan het twijfelen zetten. Wil je dan nog wel? Bij twijfel niet doen is dan het motto.


Toch afgesproken maar vind je al snel dat hij totaal niet matcht? Ga dan niet quasi beleefd lopen doen maar stap na je drankje op en zeg gewoon eerlijk dat het niet gaat werken. Dat dat moet kunnen hoort bij het daten, het is een gouden regel! Iemand die hierom pissig wordt of duidelijk laat blijken dat z'n ego zwaar is aangetast was toch sowieso niks voor jou?

Onafhankelijkheid

Onafhankelijkheid is het grote woord, dus ook bij het daten en het eventuele drinken en eten. Ga niet samen na afloop bakkelijen over de rekening maar betaal gewoon de helft. We leven niet meer in de jaren vijftig. En zo kan er niks van je verlangd worden achteraf. O ja, kijk een beetje uit met de alcohol, spontaniteit bij een eerste date doet het altijd goed, maar ongeremdheid daar kun je zomaar spijt van krijgen. Let tegelijkertijd ook een beetje op het drink-gedrag van de ander: een snelle innemer heeft doorgaans weinig in petto voor je.

Liegt hij?

Uit onderzoek is gebleken dat vooral mannen het met de waarheid niet altijd al te nauw nemen om een vrouw via een eerste date aan de haak te kunnen slaan. Ga eerst eens chatten via je anonieme webmail-adres en vraag hem eens wat zeer specifieke dingen. Sla je chats op, meestal staat dat al automatisch zo ingesteld, en stel sommige vragen wederom tijdens jullie ontmoeting, gewoon tussen neus en lippen door zodat het geen geforceerde ondervraging wordt. Totaal ander antwoord? Gestotterd? Dat geeft te denken. Je intuïtie kan dan weer van pas komen.

Goed kijken loont

Als laatste een goede tip iets waar weinigen aan denken: gewoon goed kijken hoe hij zich gedraagt als hij even niet met jou bezig is. Een Prince Charming kan zomaar heel onbeschoft doen tegen personeel of derden. Dat is schrikken natuurlijk maar het voordeel is dat jij ondertussen al beter weet want dat gaat jou in de toekomst dan ook overkomen. Misschien toch maar afblazen die hap!


Succes!